Csongor és Tünde

Csongor és Tünde Popular E-Book, Csongor és TündeBy Mihály Vörösmarty This Is Very Good And Becomes The Main Topic To Read, The Readers Are Very Takjup And Always Take Inspiration From The Contents Of The Book Csongor és Tünde , Essay By Mihály Vörösmarty. Is Now On Our Website And You Can Download It By Register What Are You Waiting For? Please Read And Make A Refission For You

Mihály Vörösmarty was an important Hungarian poet and dramatist.

He was born at Puszta-Nyék (now Kápolnásnyék), of a noble Roman Catholic family. His father was a steward of the Nádasdys. Mihály was educated at Székesfehérvár by the Cistercians and at Pest by the Piarists. The death of the elder Vörösmarty in 1817 left his widow and numerous family extremely poor. As tutor to the Perczel family, ho

❰KINDLE❯ ❃ Csongor és Tünde Author Mihály Vörösmarty – Webcambestmilf.info
 • Paperback
 • 282 pages
 • Csongor és Tünde
 • Mihály Vörösmarty
 • Hungarian
 • 11 February 2019

10 thoughts on “Csongor és Tünde

 1. says:

  "Ébredj föl, vagy ha még álmodni jobb,
  Menj, álmodd vissza, amit álmodál,
  Mert a valóság csalt remény."

 2. says:

  "Ébredj föl, vagy ha még álmodni jobb,
  Menj, álmodd vissza, amit álmodál,
  Mert a valóság csalt remény."

  Én magam elég nehezen tudom befogadni azokat a műveket, amik egymás mellé állítják a valóságot és a tündérmese elemeket. Számomra túlságosan is két hatalmas ellentétről van szó, hiszen a valóság sokszor rideg, a mese meg hát maga a tökéletességi idill. Ezért is aggódtam, hogy a Csongor és Tünde számomra nem fog tudni hatást elérni. Végül bár nem ájultam el, de mégiscsak egy érdekes eszmefuttatásokkal megtöltött drámát kaptam.
  Ahol a mesét és a realizmust szerintem leginkább sikerült egyszerre megjelenttetni, az a három vándor jelenete volt. Három személy, három földi felfogás és három olyan út, ami kijelentve nem vezet a boldogsághoz. Talán ez tetszett a legjobban. Továbbá ötletesnek tartom a körkörös ábrázolást, mely tényleg az egész teret és időt egyaránt lefedi tökéletes metaforát alkotva. És a kertben kezdünk, elvadult kertben végzünk is erősítette az összképet.
  Összességében nem jelentem ki, hogy mindent tökéletesen értek vagy mindennel egyetértek, de szerintem ez 15-éves fejjel, kevés élettapasztalattal nem is gond. Úgy érzem a jövő folyamán még találkozni fogok Csongor és Tünde történetével

 3. says:

  Nem igazán tudom, mit kellene mondanom...voltak benne jó, és kevésbé jó részek, zavaró, és kevésbé zavaró szereplők. A történetvezetésre továbbra is azt mondom kusza, néhány karakterről egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy mégis minek kellenek? Lehet, hogy elolvasom néhány év múlva még egyszer, akkor nem tartom kizártnak, hogy jobban össze fognak állni a mozaikdarabok.
  Mindenesetre csakhogy viszonylag pozitívan zárjam, még egy gondolat: az Éj valóban mindent elnyel, a kalmár pénze, a tudós tudása, a fejedelem hatalma mind hiábavaló; csak a szerelem, a magas és átfinomodott szerelem élvezője mondhatja, hogy nem élt hiába.

  Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/201...

 4. says:

  Hát, nagyon nem nyűgözött le, nekem kicsit nehéz volt a nyelvezete is és az olvasónapló írása közben belenézegettem a neten egyéb olvasónaplókba, hogy tuti ne írjak nagy marhaságot. Csongorral és Tündével nem igazán szimpatizáltam, kb. semmit nem tudtunk meg róluk, ehhez képest jó nagy problémát csináltak egymás megtalálásából. Na mindegy, minden jó ha a vége jó.
  Gondolom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *